KetäBlogi - Mielen voima

ajatusten voima anne rantala itsemyötätunto itsensäjohtaminen itserakkaus itsestäänvälittäminen itsetuntemus mielen voima positiiviset ajatukset Aug 23, 2023
KetäAkatemia - ratkaisukeskeistä valmennusta
KetäBlogi - Mielen voima
21:24
 

Mitä hyötyä on itsemyötätunnosta ja positiivisista ajatuksista?

Kuinka usein pysähdyt arjen kiireessä ja annat itsellesi aikaa? Miten kohtelet itseäsi, kun kohtaat vaikeuksia tai virheitä? Meidän mieli ja erityisesti itsemyötätunto ja positiivisten ajatusten voima ovat voimakkaita työkaluja, jotka muuttaa meidän tapaamme suhtautua positiivisemmin itseemme ja ympäröivään maailmaan. Positiivisilla ajatuksilla voit myös kannustaa itseäsi parempiin suorituksiin.

Itsemyötätunto on kykyä kohdella itseään samalla rakkaudella, ymmärryksellä ja myötätunnolla kuin kohtelisit ystävääsi. Se ei ole itsekkyyttä vaan päinvastoin, kykyä antaa itsellesi tarvittavaa hoivaa ja tukea. Itsemyötätunto auttaa meitä vähentämään itsesyytöksiä ja negatiivisia tunteita, kun teemme virheitä tai kohtaamme vaikeuksia. Esimerkkinä tässä tykkään käyttää itseäni. Osallistuin Downhill swim -tapahtumaan Kuusamossa ja meidän matka oli 12km. En ollut ikinä uinut edes 3km yhteensä. Matka ei alkanut ihan niinkuin toivoin (kuuntele lisää KetäPodin jaksosta KetäPodi Mielen voima) ja aloin taantumaan vanhoihin tapoihini, jotka eivät todellakaan palvellut mua suorituksen loppuun viemisen kannalta. Meillä oli yksi tavoite: päästä maaliin. Ei sijoitusta, ei aikaa, vain maaliin pääseminen. Matkan aikana ruoskin ja väheksyin itseäni, enkä varmasti olisi päässyt maaliin asti, ellen olisi kääntänyt sisäistä puhettani toiseen suuntaan. Aiempi versio minusta olisi maalissa hävennyt suoritustaan. Sitä, että oli hidas ja sitä, ettei saanut vapaauintia kulkemaa. Maalissa olisi varmasti kaivellut sisimmästä niin, että olisi ollut vaikeaa olla. Mut nyt ei. Nyt pystyin nauttimaan suorituksesta niin matkalla, kuin maalissakin. Ja voi veljet, että tekeminen on tällä tavalla aika paljon mukavampaa.

 

Mieli muokkaa todellisuutta

Meidän ajatukset vaikuttaa tosi paljon siihen, miten koemme maailman ympärillämme. Negatiiviset ajatukset voi vangita meidät epävarmuuteen ja pelkoon, kun taas positiiviset ajatukset voivat avata oven mahdollisuuksille ja kasvulle. On siis hyvä olla tietoinen siitä, millaisia ajatuksia ruokit pääsi sisällä päivittäin.

No miten sitten ne ajatukset voi kääntää positiivisemmiksi? Harjoittele tietoista havainnointia ajatuksistasi, eli kiinnitä huomiota omiin ajatuksiisi eri tilanteissa. Kun huomaat negatiivisen ajatuksen, pysähdy hetkeksi ja kyseenalaista sen totuus. Onko se todella totta vai onko se mahdollisesti uskomus, tai vain yksi mahdollinen näkökulma? Samalla kiinnitä huomiota, mihin tämä ajatus ohjaa sun toimintaasi. Palveleeko se ajatus sitä toimintaa, jota haluaisit tehdä? Vai ajaako se sut tekemään juuri päinvastoin, kuin mitä haluaisit tehdä? 

Kuinka harjoitella itsemyötätuntoa? Yksi tapa on puhua itsellesi kuin hyvälle ystävälle. Kuvittele, että ystäväsi olisi samassa tilanteessa ja mieti, mitä sanoisit hänelle. Miksi et sanoisi samoja asioita itsellesi? Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, virheineen päivineen. Tämä auttaa sua luomaan vahvemman ja myönteisemmän suhteen itseesi.

 

Rakentava suhtautuminen itseen ja ajatuksiin

Itsemyötätunto ja positiivisten ajatusten voima ovat voimakkaita työkaluja, jotka voivat auttaa luomaan paremman elämän. Harjoittele itsemyötätuntoa kohdellen itseäsi samalla rakkaudella kuin ystävääsi. Tietoinen ajatusten hallinta auttaa näkemään maailman positiivisemmin ja luomaan myönteisempiä tuloksia. Muista, että nämä ovat taitoja, joita voimme kehittää ja vahvistaa ajan myötä. Pienet askeleet kohti itsemyötätuntoa ja positiivisia ajatuksia voivat johtaa suuriin muutoksiin elämässämme. Joten anna itsellesi lupa olla lempeä ja ajatella positiivisesti – olet sen arvoinen.

 

Itsemyötätuntoa, ajatusten voimaa sekä tunteiden ja ajatusten yhteyttä toimintaan tutkaillaan valmennuksissa, sekä verkkokurssilla Kuka sä oot - polku parempaan itsetuntemukseen

 

Kiinnostaako valmennus?

Ota yhteyttä

Tilaa KetäKirje ja saat motivoivia uutiskirjeitä sekä ensimmäisten joukossa tiedon uusista tapahtumista ja valmennuksista.

Lähetän postia max. 4 kertaa kuukaudessa