KetäBlogi - 5 merkkiä, jotka kertoo, että olet suorittaja

anne rantala itsetuntemus itsetuntemusvalmentaja ketäakatemia suorittaja suorittaminen Nov 16, 2023
Onko koko ajan olo, että jotain pitäis

5 merkkiä, jotka kertoo, että olet suorittaja

 

1. Et pysty rauhoittumaan

2. Et osaa nauttia saavutuksistasi

3. Elät jatkuvasti tulevaisuudessa

4. Hoidat hommat, vaikka itkun kera

5. "Ei tartte auttaa" on tuttu ajatus

 

Jos yksi tai useampi näistä kolahti, niin todennäköisesti olet suorittaja. Suorittaja ei pysty keskittymään tähän hetkeen. Suorittaja ei osaa nähdä asioita, jotka ovat hyvin tässä hetkessä. Hän ei myöskään osaa nauttia jo saavutetuista asioista, vaan vaatii itseltään jo seuraava suoritusta. Suorittaja tekee ja hoitaa sovitut hommat, vaikka itkien. Avun pyytäminen on suorittajalle ihan hirveää. Sehän tarkoittaa sitä, että ei pysty itse suoriutumaan!

 

Suorittamisessa itsessään ei ole mitään vikaa, jos se on sulla ns. hanskassa. Eli et koe jatkuvaa huonoa omatuntoa tai riittämättömyyttä. Suorittaminen muuttuu huonoksi silloin, kun se tekee olon jatkuvasti kurjaksi. Suorittaminen kääntyykin asioiden valmiiksi saamisesta jatkuviksi vaatimuksiksi ja raskaaksi kuormaksi. 

Silloin on syytä pysähtyä miettimään, että kenelle mä suoritan? Miksi mä suoritan? Mitä tunnetta tämä suorittaminen mussa herättää? 

 

Kirjoita itsellesi ylös mikä on se polku, joka aina ohjaa suorittamaan. Mistä ajatuksesta ja tunteesta se lähtee liikkeelle, mitä siinä välissä tapahtuu ja miltä tuntuu lopuksi. Mitä huomaat?

 

 

Kiinnostaako valmennus?

Ota yhteyttä

Tilaa KetäKirje ja saat motivoivia uutiskirjeitä sekä ensimmäisten joukossa tiedon uusista tapahtumista ja valmennuksista.

Lähetän postia max. 4 kertaa kuukaudessa