KetäBlogi - Olenko minä luova?

itsetuntemus kuka olen luovuus Aug 23, 2023
KetäBlogi - Olenko minä luova?

Mitä luovuus on?

Onko sulle sanottu, että sä et ole luova? Tai onko sulle sanottu, että oletpa sä luova? Mitä sä pidät luovuutena? Mun mielestä luovuutta on monenlaista; on taiteellisuutta, on kekseliäisyyttä ja on ajankäytön optimointia ja vaikka mitä muuta! Luovuus - on tavallaan vähän kuin mielikuvituksen voimannäyttö! Mun mielestä sitä on meissä kaikissa ja se on taikavoima, joka saa meidät näkemään maailmaa ja asioita uusin silmin.

 

Mä voisin kuvailla luovuutta omalla kohdallani niin, että ajatukset lähtee laukalle ja siitä syntyy erilaisia ideoita ja ajatuksia. Luovuutta on myös se, että olen hyvin nuoresta etsinyt ja löytänyt keinoja, joilla tehdä asiat helpommin. Olen siis optimoinut omaa ajankäyttöäni jo lapsesta asti. Koulussa esimerkiksi, tein kyllä sen mitä pyydettiin ja halutessani jopa enemmän, mutta kyllä aika usein keksin tavan, jolla pääsen helpommalla. Mulla on ystäviä, jotka eivät oo olleet kovin kiinnostuneita koulussa istumisesta, mutta ovat äärettömän älykkäitä ja fiksuja siitä huolimatta. Halutessaan, he olisivat varmasti päätyneet vaikka kuinka pitkälle akateemisessa maailmassa. Sen sijaan he keksivät kaikenlaista luovaa (ei aina kovin hyödyllistä) tekemistä itselleen koulupäivien aikana ja usein nämä tyypit on leimattu vain hankaliksi ja laiskoiksi. Oikeasti, heidän tapansa toimia ei vain mahtunut siihen sapluunaan, johon meidän kaikkien pitäisi koulujärjestelmän mukaan sopia. Mun mielestä koulussa pitäisi huomioida ja kannustaa myös siihen, että on vahvuus löytää luovia tapoja tehdä asiat eri tavalla tai helpommin, kuin miten muut tekevät. Oman ajankäytön ja tehtävästä suoriutumisen optimointiahan se suoraan sanottuna on. Ja sitä meiltä työelämässä kuitenkin jatkuvasti vaaditaan.

 

Mistä tiedän, olenko minä luova?

Olet sä. Sua ei oo välttämättä vaan koskaan kannustettu käyttämään sitä luovuutta, mikä sussa on. Luovuus ei ole pelkästään maalaamista, piirtämistä tai vaikka säveltämistä. Luovuus on jotain,mikä auttaa keksimään fiksuja juttuja ja ratkomaan ongelmia ihan uudella tavalla. Voit esim. keksiä uusia reseptejä tai vippaskonsteja, miten tehdä jutut helpommin ja hauskemmin. Kun tunnistat ja huomaat oman luovuutesi, se antaa sun itsetunnolle boostia ja lisää uskoa omiin kykyihin. Muista, että luovuus auttaa sua myös tiimityöskentelyssä ja arjen haasteita kohdatessa. Joten, kerrataan vielä. Sä olet luova! Kiinnitä muutama päivä huomiota siihen, millaisia asioita ja miten, teet päivittäin. Sieltä varmasti löydät jotain, mikä on luovaa; on se sitten viiden kauppakassin kantaminen ja hampailla avaimen lukkoon laittaminen tai uusien verhojen valitseminen. Joten, ole rohkeasti luova, äläkä anna kenenkään uskotella, että et olisi!

 

Luovuuteen tutustutaan myös mun valmennuksissa sekä verkkokurssilla. Jos siis haluat löytää oman luovuutesi uudelleen, niin autan sua mielelläni siinä.

 

Kiinnostaako valmennus?

Ota yhteyttä

Tilaa KetäKirje ja saat motivoivia uutiskirjeitä sekä ensimmäisten joukossa tiedon uusista tapahtumista ja valmennuksista.

Lähetän postia max. 4 kertaa kuukaudessa