KetäBlogi - Menolippu Sitkulasta Nytkulaan

ajanhallinta ajatusten voima anne rantala itsemyötätunto itsensäjohtaminen itsetuntemusvalmentaja ketäakatemia positiiviset ajatukset rohkeus sit ku sitten kun Nov 20, 2023
KetäBlogi - Menolippu Sitkulasta Nytkulaan

Menolippu Sitkulasta Nytkulaan

 

Miten luopua sit ku -ajattelusta ja aloittaa nyt ku -ajattelu?

Moni meistä elää odottaen sitä sopivaa hetkeä. Sitä hetkeä, jolloin kaikki tähdet olisi kohdillaan ja kaikki olisi täydellistä. Tavoitteet on saavutettu ja olosuhteet ihanteelliset. Mitä jos kuitenkin hypättäisiinkin suoraan nyt ku -hetkeen? Nyt ku -hetki on nyt. Se on hetki, jossa voimme asioihin vaikuttaa ja nauttia elämästä tässä ja nyt.

Usein me ajatellaan että kun meillä on jotain enemmän, niin on helpompi löytää se täydellinen sit ku -hetki.

  • "Sit ku mulla on enemmän aikaa, teen sen."
  • "Sit ku olen valmis, aloitan sen."
  • "Sit ku olen varmempi, teen sen."
  • "Sit ku mulla on enemmä rahaa, teen sen."

Tällaiset ajatukset saa meidät siirtämään asioita jonnekin tulevaisuuteen. Onko koskaan oikeaa hetkeä jäädä opintovapaalle? Onko koskaan oikeaa hetkeä aloittaa yritystoiminta? Onko koskaan tarpeeksi valmis opettelemaan jotain uutta? Onko koskaan riittävän nuori tai vanha tehdäkseen muutoksia? Onko koskaan oikeaa hetkeä ottaa asuntolaina? Onko koskaan oikea hetki hypätä palkkatyöstä tyhjän päälle? Listaa voisi jatkaa loputtomiin. 

No miten siihen nyt ku -ajatteluun sitten siirrytään? 

Sitkulasta Nytkulaan loikkaaminen ei ole helppoa. Kannattaa muistaa, että kun siellä Sitkulassa on asustellut vuosikausia, jopa -kymmeniä, niin se on aika tuttu paikka jo. Siellä tuntee kaikki polut ja reitit, eikä tarvitse jännittää löytääkö perille. Sitkulassa kaikki on näennäisesti hyvin, mutta silti sen rajojen ulkopuolinen maailma vähän kiinnostaa.  Alla muutama vinkki, joiden avulla sun on helpompi lähteä kohti Nytkulaa. 

  1. Ole tietoisesti läsnä tässä hetkessä: Tiedosta, missä olet juuri nyt. Hyväksy, että tämä hetki on se, mikä sinulla on. Keskity nykyhetkeen sen sijaan, että ajattelisit menneitä tai tulevia hetkiä.

  2. Aloita muutos nyt: Älä odota täydellistä hetkeä. Aloita pienin askelin kohti haluamaasi muutosta tai tavoitetta juuri nyt. Mieti, mikä on pienin asia, minkä voit tehdä jo tänään, jotta matka Nytkulaan voi alkaa.

  3. Hyväksy ja ole armollinen: Hyväksy, että et voi hallita kaikkea. Muista kuitenkin, että voit hallita tapaa, jolla suhtaudut asioihin. Ole armollinen itsellesi matkan varrella kohti muutosta ja hyväksy, että se voi olla epätäydellistä. Välillä voi matkalla tulla koti-ikävä Sitkulaan, ja se on ihan ok. Välillä voi käydä niinkin, että jää matkalla jollekin väliasemalle ja jatkaa matka sitten myöhemmin. Kaikki versiot ovat yhtä hyviä. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa. On vain se tapa, joka palvelee sua parhaiten just nyt. 

 

Kun siirrymme sit ku -ajattelusta nyt ku -ajatteluun, avautuu mahdollisuus elää täyttä elämää juuri tässä ja nyt. Se ei tarkoita, että suunnitelmat ja tavoitteet menettävät merkityksensä, vaan pikemminkin se tarkoittaa tarttumista hetkeen ja tekemistä parhaamme tässä ja nyt. Se tarkoittaa rohkeutta elää tässä ja nyt. 

Ajattele, että muutos ajattelutavassa on kuin junamatka Sitkulasta Nytkulaan. Muutos ajattelutavassa on ehkä matka tuntemattomaan, mutta jokainen pysäkki matkalla vie lähemmäs Nytkulaa. Jokainen pysäkki kohti tässä hetkessä olemista ja nyt ku -ajattelua, vie lähemmäs täyttä ja sun näköistä elämää.

 

 

Kiinnostaako valmennus?

Ota yhteyttä

Tilaa KetäKirje ja saat motivoivia uutiskirjeitä sekä ensimmäisten joukossa tiedon uusista tapahtumista ja valmennuksista.

Lähetän postia max. 4 kertaa kuukaudessa