KetäBlogi - 6 vinkkiä, joiden avulla lopetat muihin vertaamisen

#itsestävälittäjä ajatusten voima anne rantala itsemyötätunto itsensäjohtaminen itserakkaus itsetuntemus ketäakatemia kuka olen mielen voima positiiviset ajatukset Aug 23, 2023
KetäBlogi - 6 vinkkiä, joiden avulla lopetat muihin vertaamisen

6 vinkkiä, joiden avulla lopetat muihin vertaamisen

 

Onko itsesi vertaaminen muihin koskaan saanut sut tuntemaan itsesi riittämättömäksi? 

 

Tunnistatko tunteen että olet huonompi, kuin muut? Et ole yksin. Monet meistä kärsii itsensä vertaamisen aiheuttamasta epämiellyttävästä tunteesta, joka voi johtaa alentuneeseen itsetuntoon sekä jopa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin alenemiseen.

Me eletään maailmassa, jossa me altistutaan jatkuvasti mahdollisuuksiin verrata itseämme muihin. Usein, kun me verrataan itseämme muihin, tuntuu siltä, kuin oltaisiin jatkuvassa kilpailussa täydellisen elämän saavuttamisesta. Tällainen kilpailu on uuvuttavaa, koska se tuntuu siltä, ettei me koskaan voida saavuttaa tarpeeksi. Usein me ajatellaan muiden olevan menestyneempiä, fiksumpia tai asiantuntevampia kuin me itse ollaan. Totuus kuitenkin on, että jokaisella meistä on omat taistelunsa ja epävarmuutensa, jotka ei vaan näy päälle päin. Kun me verrataan itseämme toisiin, me tunnetaan riittämättömyyttä, kateutta ja ahdistusta. Muista kuitenkin, että sosiaalisessa mediassa nähdään usein vain toisten onnistumiset ja parhaat hetket.
 

Mitä haittaa vertailusta on?

Itsemme vertailu muihin vie meiltä energiaa ja estää keskittymästä meidän omiin vahvuuksiin ja saavutuksiin. Itsensä vertailu muihin voi jopa rajoittaa meitä tekemästä ja kokeilemasta asioita sekä estää nauttimasta omasta elämästämme täysillä. Sen sijaan, että me keskitytään siihen, mitä kaikkea muilla on tai mitä kaikkea muut tekee, me voidaan keskittyä meidän omiin tavoitteisiin ja omien intohimojen seuraamiseen. Vertailun sijaan keskity siis sun omiin unelmiin, tavoitteisiin ja arvoihin. Meillä kaikilla on mahdollisuus löytää tarkoitus ja tehdä itsellemme merkityksellisiä asioita. Elä ja kukoista siis sun tavalla ja tee maailmasta parempi paikka sun näköisellä ja kokoisella panoksella. 

 

6 vinkkiä, joiden avulla lopetat itsesi vertaamisen muihin:

  1. Keskity siihen, mitä arvostat omassa elämässäsi ja asioihin, jotka tuovat sulle iloa.
  2. Paranna itsetuntemustasi: tunne omat vahvuutesi ja heikkoutesi.
  3. Arvosta itseäsi sellaisena kuin olet.
  4. Muista, että kukaan ei ole täydellinen.
  5. Uskalla epäonnistua.
  6. Älä anna vertailun varjostaa sun ainutlaatuisuutta.

 

Lopuksi vielä kertaus

Itsensä vertaaminen muihin on usein haitallista meidän itsetunnolle ja hyvinvoinnille. Muista siis, että jokainen meistä kulkee omaa polkuaan, ja vertailu ei vie meitä eteenpäin. Rakasta itseäsi sellaisena kuin olet ja luota sun omaan, ainutlaatuiseen voimaan. Jokainen meistä on uniikki yksilö. Sun ei tarvitse olla kukaan muu kuin oma itsesi. Sä olet tarpeeksi ja oikein hyvä, juuri sellaisena kuin olet. 

 

Parempaa itsetuntemusta voit rakentaa verkkosivuilta löytyvien maksuttomien harjoitusten, webinaarien, verkkokurssin tai vaikka face to face yksilövalmennuksen avulla. Myös podcastissa KetäPodi (löytyy spotifysta), käsitellään samoja teemoja. 

 

 

Kiinnostaako valmennus?

Ota yhteyttä

Tilaa KetäKirje ja saat motivoivia uutiskirjeitä sekä ensimmäisten joukossa tiedon uusista tapahtumista ja valmennuksista.

Lähetän postia max. 4 kertaa kuukaudessa